Top 15 kalleinta hevosta maailmassa

Itse asiassa hevoset, jotka maksoivat miljoonia, eivät ole niin paljon, maailmassa ei ole enää kymmenkunta.

Kallein hevosen rotu on englantilainen (brittiläinen) rotu, ja se menee Arabian hevonen. Nämä hevoset ovat nopeimpia ja nopeimpia, ja heidän varsiensa kustannukset voivat nousta jopa miljoonaan dollariin. Kalliimpia hevosia myytiin 40 miljoonaa dollaria.

Venäläiset hevoset voivat keskimäärin saavuttaa 8-15 tuhatta dollaria, brittiläisen rodun - noin 200-250 tuhatta dollaria, ja hevoset, jotka osallistuvat muihin ratsastuksiin, maksaa noin 5 tuhatta dollaria. universaaleista roduista, niin hinta ei ylitä 3 tuhatta dollaria, ja työhevot ovat edes vähemmän.

Mutta täällä näet vain kalleimmat hevoset kaikkialla maailmassa.

15. Kirpeä kerma

Arvomme avaa Arabian tyylikäs ja harvinainen väri, jonka kreivi Orlov itse osti 60 tuhatta ruplaa kohti. jopa kahdeksastoista vuosisata, tai pikemminkin vuonna 1774. Niinä aikoina se oli onni. Hevosen nimi oli Smetanka, hänen epätavallisen kaunis väri. Muuten, tämä hevonen alkoi Orlov-trotterin jalostustöiden historia, joka on nykyään kuuluisa paitsi Venäjällä.

14. Voima

Kallein belgialainen historian kasvattaja oli Silachin ori. 1900-luvun alkupuolella se hankki 47,5 tuhannen dollarin arvosta Australiasta. Tähän mennessä ei raskasta autoa myydään enemmän kuin Silach.

13. Instebledshed Gold

Seuraava kallis ori on Ramzad Kadyrovin kuuluvan Instebleshad Gold -hevonen. Volgogradin maatila myi sen tšetšeeniläisen päämiehelle 300 tuhatta dollaria. Tänään - tämä on Venäjän kallein hevonen, virallisen myynnin rekisteröinnin mukaan Venäjällä.

12. Ole jano

Amerikkalainen täysivaltainen hevonen, Kentucky's Stay Thirsty, myytiin puoli miljoonaa dollaria Todd Pletcherille. Hänen uransa aikana Yritä 5 kertaa voittanut kilpailu, ansaita siten 2 miljoonaa dollaria, kun hän maksoi arvonsa ja voitti omistajilleen.

11. Lord Sinclair

Erinomainen saksalainen mestari Lord Sinclair, kaksi kertaa voittaja Young Horse Championship. Jokainen sen 20 jälkeläisestä oli 1,6 miljoonaa dollaria.

10. Poetin

Tämä rintapeli vuonna 2003 voitti mestaruuden Saksassa ja oli maailmanluokan hevonen. PSI: n arvokkaalla huutokaupalla ori oli myyty 3,3 miljoonaa dollaria, tuolloin tämä määrä oli ennätys.

9. Sardar

Sarjan ennätyksellinen ja legendaarinen ori Sardar arvioitiin 3,5 miljoonaksi dollariksi. Hän oli monien kilpailujen voittaja, jossa hän asetti maailmanennätykset, joista kahdeksan tähän mennessä "ei ole ohitettu". Ensimmäinen voitto kahden vuoden aikana 1965.

8. Männynpihvi

Toinen ennätyspidike myytiin 4 miljoonalla dollarilla. Stallion maksoi rahansa, koska hän oli ehdottomasti mestari voittaa yhden kilometrin etäisyydellä trottareista. Hänen aikansa oli 1 minuutti 51 sekuntia vuonna 1994.

7. Mystic Park

Stallion Mystic Park kolmivuotiaana oli jo useiden eri kilpailujen voittaja. Vuonna 1982 hevonen osti Lana Lobell 5 miljoonaa dollaria.

6. Sihteeristö

Stallion English rodun rotu Sihteeristö myytiin 6,08 miljoonalla dollarilla Tämä puhdasrotuinen komea oli moninkertainen voittaja ja mestari kilpailuissa.

5. Seattlen tanssija

Seattlen tanssija vuonna 1985 ostettiin loistaville hevosraharoille - 13,1 miljoonaa dollaria. Tämä oli historiallisesti suurin hevosen hinta tuolloin. Tällainen huomattavien kustannusten vuoksi tämä ori oli, koska hänen sukutaulussa oli kuuluisa edustaja, joka voitti kolme kertaa kansainvälisen hevosurheilun.

4. Vihreä apina

Samasta syystä kuin edellinen ori, vuonna 2006 Green Monkey-hevonen myytiin runsaasti - 16 miljoonaa dollaria. Myyntiin mennessä hän ei osallistunut kilpailuihin, mutta hänen perheessään oli useita voittajia eri mestaruuskilpailuissa.

3. Annihilator

Täysikasvuinen ori, hevosreunaaja erinomaisilla nopeusominaisuuksilla ja kirkkaalla värillä epätavallinen lempinimi Annihilator myytiin 19 miljoonaan dollariin vuonna 1989.

2. Sharif-tanssija

Kallein hevonen, joka ei oikeuttanut uusien omistajien toiveita, oli Englannin kilpahevos Sharif Dancer, jonka arvo myyntihetkellä oli 40 miljoonaa dollaria. Hänet ostettiin niin sanotusti koko joukko ihmisiä kerrallaan jakamalla tämä summa osakkeiksi. Tämän orin hinta nousi 40 miljoonaan kahden suuren voiton jälkeen vuonna 1983 Irish Derby Stakes ja King Edward VII Stakes -mestaruuskilpailuissa. Kuitenkin myynnin jälkeen ohjaaja ei koskaan voittanut kilpailuja uudelleen. Ehkä hän ei olisi pitänyt muuttaa omistajia?

1. Frenkel

Kaikkein kallein hevonen koko maailmassa ja historiassa oli englantilainen rodun rotu nimeltä Frenkel. Hänen arvioituaan on uskomattoman paljon 200 miljoonaa dollaria. Tämä hinta on oikeutetusti ansainnut, koska hevosella ei ole tappioita urallaan. Hän voitti 14 kertaa arvokkaimmissa kilpailuissa. Mutta kenties tämä legendaarinen ja voittamaton hevonen ei koskaan myydä, koska sen omistaja Khalil Abdul ei aio sijoittaa osastollesa huutokaupassa. Kilpailuissa hän ei myöskään enää osallistu ja todennäköisesti tulee eliitin tuottaja.